20 Mart 2010 Cumartesi

Shaiya Savaşçı - Cengaver rehberi

Savaşçı - Cengaver rehberi

SHAİyA SAVAŞÇI SKİLLERİ

Warior - Fighter Skill Guide
Oyunda ilk önce hangi silahı kullancağınaza karar verir.wariorların 4 seceğeni var. bunlar dual silahlar, 2 hand silahlar, spear, ve sadece forumlarda gördüğüm ama kullananı görmediğim tek el silah ve kalkan.
Oyunda her skill her silahla calışmadığı için skillerinizi silahınıza göre vermelisiniz. aksi halde skill pointleriniz yetmez.acmanız gereken skilleri acmak için Sp sıkıntısı cekersiniz.

gelelim silahların özeliklerine:

SHAİyA SAVAŞÇI SKİLLERİ
Dual: daha seri dmg vurmanısı sağlar.ama dmgler 2H ve spearlara nazaran daha az olur.deathly strike skili ki wariorun en cok can acıtan skilidir bu silahla kullanılır.

2H silahlar:darklarda axe ligthlarda sword.Genelde alan vuruş ( aoe) skilleri mevcuttur.yuksek dmg fakat yavaştır.Eğer ben toplu kesim yapıcam derseniz bu silahı secmelisiniz.En kullanışlı skili.Ground shocktur.Aoe etkili olup vuruğu kişinin atack hızı düşürmektedir.

Spear:hiç kullanmadım:S deatly strike ve ground shock ikiside kullanılarbilir.Fakat en yuksek aoe dmgi olan win spin bu silahla calışmaz.

Oyunda epic silahları ( yani oyunun görev karşılığı verdiği silahlar) 2h tir.eğer onları hakkı ile kullanmak istiyorsanız.Skillerinizi 2H silah doğrultusunda geliştirmelisiniz.

SHAİyA SAVAŞÇI SKİLLERİ
Skiller:
--Passive--
Muscle Trainig: passive olarak atağını artırır hiç düşünmeden sonuna kadar acın

2H weapon powerup: Eğer 2h silah kullancaksanız acın.atağınızı artırıyor

Dual weapon powerup: Değer dual silah kullancaksanız acın

Spear power up: spear kullancaksanız acın

relax body: otururken hp mp sp nizin daha cabuk dolmasını sağlar.Ben lvl 1de bıraktım.canınızın dolması bu skill değilde blessin etkisi ile daha cok orantılı.ve ben oturmam potumu basar exime bakarım.ne kadar accağınız sizin oyun tarzınıza bağlı

Backpack Upgrade: inventoryde daha cok yeriniz olmasını sağlar.sürekli towna gitmenize gerek kalmaz.Ben fulledim size yettiği kadarı ile acın

interpretation: Pvp zonelerinde karşı tarafın yazdıklarınını anlamanızı sağlar.bence gereksiz

2H mastery: 2h silahlar ile vuruş hızınızı artırı.eğer 2h kullanıyorsanız düşünmeden kökleyin

Spear mastery: spear silahları ile hızınız artar

Dual mastery: Dual silahların atack hızları artar.dualci iseniz kökleyin

-- Basic --

Stinger: Pvpde en kullanışlı skill.Düşmanıza belli bi mesafen ışınlanmanızı sağlıyor. ve vurduğunda lvl3 te 3 sny stun ediyor.Eğer pvp ye gitmicekseniz acmayın.yok ben gider pk yaparım diorsanız kökleyin


Concentration: Düşünmeden fulleyin bu buff sizin herşeyiniz

Double Damage: LvL3te sizin vuruşunuza + 298 dmg veren bir skill.dual silah kulanıyorsanız acın exte ve pvp de ii iş yapıyor.2h kullanıcılarıda tekbir hedefe iyi vurmak icin bu skilli acabilir.

bash: fulleyin.verdiğiniz her sp yi size crit olarak geri veren bir buff.

Heavy swat:Vurduğunuz kişiyi zehirleyen bir skill. 30sny de toplam 200 dmg lvl1.kullanışsız bir skill.sadece pvpde asasların görünmez olmasını önlemek için kullanılabilir.onun içinde değmez derim.Bende lvl1 fakat hiç kullanmadım.

-- Combat --

Rising Crah:vurduğunuz kişinin defansını lvl3te 34 düşürüyor.hem pvpde hem exte kulanışlı skill.kökleyin

Ground Shock:Eğer dualci olacaksanız bu skilli acmayın.2h ve spear ile calışan bir skilldir.lvl2 de size 8m yakın olan herkese dmg iniz kadar vurur.vuruşhızlarını 2 kademe düşürür.( bu hız düşürme yüzünden cok kullanışlı bir skilldir.asasların combolarına karşı wariorun tek silahı bu skilldir.ne yazıkki dual silahta yok )

Wind Spin: lvl3te size 10m yakın olan herkese 2 kere vurur. en cok vuran aoe skilidir.2h ve dual skilidir.

Dual weapon storum: lvl32 de acılır vuruşunaza 164 dmg ekler ( lvl1de) dmg olarak güzel bir skill fakat 15sny de dolup 180 sp yemesi acmaktan vazgecmeme sebep oldu. dualciler düşünebilirler

wild dance.üsteki skilin 2h versiyonu. karar sizin

wild rage: vuruşunaza 191 ekler.190 sp yer biraz masraflı skill. karar spearcıların

-- special --

Leadership: Kökleyin. melee olan herkese cok lazım olan bir buff

Eagle eye: Pvp skillidir.Exciler acmayın.cok kısa süreliğine okculardan hiç hasar almamanızı sağlar.lvl1de 9 sny lvl3te 15 sny.Pvpcilerde acarken biraz düşünsün derim.

Potential power:canınız belli bir oranda azalınca direk aktif olan bir bufftur.dmg ve hızınızı deli gibi artırır.benım hayatımı cok kurtardı.lvl1 de bıraktım

Berserk fighter: 20 snyliğine defi 50 azaltıp atağı 50 artıran gaz buffdur.lvl1 de 300 sny dolması cok kötü. o yüzden acmadım. eğlence için acabilcek bir skill.ama sp skıntısı cekenler yanına bile yaklaşmasın.Pvp de magelere karşı kullanışlı olabilir.Magelere karşı defansın önemi yoktur.bu yüzden atağı artırıp zaten kolayca ölen mageleri dahada kolay öldürebilirsiniz.Sp nize göre acın yada acmayın.Ben hard moda sakladım bu skili

Dragon slayer:Karşıdakinin defansına bakmadan direk%3 canını alan tamamen boss kesmek için yapılmış bir skill.lvl i artıkca % miktarı artıryor.boss peşinde koşanlar düşünebilirler.

Demon Husling : lvl1 de dmg inize 101 ekliyor.dmg olarak iiyi fakat sp ve mp yemesi sizi sıkıntıya sokar.

Eraser: Wariorun en eğlenceli skiili.dier adı kamikaze.%65 şansla karşıda adama canınız kadar dmg vurmanızı sağlar.tabi neticede sizde ölürsünüz işte bu yüzden skilin dier adı kamikazeacerken 7 sp istmesi cok kötü.

Savaşçılar, oyunu ilk defa oynayacaklar için en uygun karakterdir. Parti olmadan bağımsız kasabilirler, çok ayrıntılı taktikleri yoktur, diğer karakterlere göre daha hızlı seviye atlayabilirler, öğrenmesi ve alışması kolaydır, yüksek seviyelerde çok güçlü olabilirler. Genelde oyuncular savaşçı sınıfını, kolay seviye atladığı için zor veya aşırı zor modları açmak için kullanırlar.

Artıları:
+ Savaşçılar kısa mesafeli (melee) sınıflardır. GÜÇ puanı ile doğru orantılı olarak verdikleri hasar artar. Kısa mesafeden yaptıkları güçlü saldırılar en önemli özellikleridir.
+ Her seviye atladıklarında +1 GÜÇ puanı alırlar.
+ Seviye atlamak için partiye ihtiyaçları yoktur. İyi bir savaşçı tek başına çok rahat ve hızlı bir şekilde kasabilir.
+ Savaşçılar partilerin de vazgeçilmez elemanlarıdır. Özellikle bir rahip ile bir savaşçı ikilisi çok hızlı bir şekilde kasabilirler, rahip sayesinde savaşçı tek başına avlayamayacağı kendi seviyesinden çok daha yüksek seviyelerdeki yaratıkları avlayabilir.
+ Savaşçıların birçok alan etkili saldırıları (bundan sonra AES diyeceğim, ingilizcesi AoE:Area of Effect) vardır. AES demek, birden fazla yaratığa aynı anda vurabilmek demektir. Bir yeteneğin açıklamasında "10m içindeki tüm yaratıklara vurur" gibi bir ibare görürseniz, o bir AES dir. Bir savaşçı zamanının neredeyse tamamını birçok düşmanın arasında geçireceğinden bu yetenekler kurtarıcınız olacaktır.
+ Savaşçılar PvP alanlarının deyim yerindeyse öldürücü unsurlarıdırlar. Dayanıklılıkları ve HP si nispeten yüksektir ve hızlı bir şekilde çok yüksek hasarlar verirler. İyi bir savaşçı, savaş alanında birçok karakteri 2-3 vuruşta indirebilir.

Gelelim eksilere:
- Savaşçılar kısa menzillidirler, savaş alanlarında iyi bir okçu veya tamamen ZEK bir büyücü bile onlara yaklaşamadan size çok büyük hasarlar verebilirler. Bundan kurtulmanın birinci yolu "Şarj" yeteneği ile hızlıca düşmanın yanına gidip birkaç saniye bağlamaktır, ayrıca "Kartal Gözü" yeteneği ile birkaç saniyeliğine uzaktan gelen fiziksel saldırılara karşı tam koruma sağlayabilirsiniz.
- Savaşçılar her ne kadar güçlü olsalar da bir okçu veya büyücünün saniyede verdiği hasar (ingilizce DPS:Damage Per Second) daha fazla olabileceğinden boss ları daha kolay yatırabilirler.

Modlar

Shaiya'nın oyun dünyasına getirdiği en büyük ve en zevkli özelliklerden biri de modlardır. Oyunda kolay, normal, zor ve aşırı zor olmak üzere 4 mod bulunmaktadır. Bir modda 40 seviyeye ulaşınca bir sonraki mod açılır. Her modun kendine has özellikleri vardır, kolay modda seviye sınırı 30 iken diğer modlarda 60 tır.

Kolay mod: Kesinlikle önerilmez. Sadece 30. seviyeye kadar yükselebilirsiniz, özel yetenekleri kullanamazsınız ve bu modda oynamak başka bir modu açmaz.

Normal mod: Yeni oyuncuların başladığı mod budur. Her seviye atlayışınızda 3 yetenek puanı ve 5 nitelik puanı alırsınız. Oyuncular genelde normal modu sadece oyuna alışmak ve zor modu açabilmek için kullanır. Normal modda 40. seviyeye ulaştığınızda zor mod açılır. Buna rağmen bazı oyuncuların 50 seviye üstü çok iyi savaşçıları vardır. Bu modun bir eksi tarafı da yüksek kalite setlerden bazılarını giyememenizdir.

Zor mod: Bu modda seviye başına 7 nitelik puanı, 4 yetenek puanı alırsınız. Nitelik puanlarınız daha fazla olduğundan daha çeşitli dağılımlar yapabilir ya da yine tek bir niteliğe yüklenerek normal moddan çok daha güçlü bir savaşçıya sahip olabilirsiniz. Bu modda ayrıca özel yetenekleri kullanabilir ve daha yüksek kalite nesneler kullanabilirsiniz. Bu modda öldüğünüzde belirli bir TP eksilir (bu yüzde tanrıçanın nimetine bağlıdır). Seviye atlamak için normal moddan yaklaşık 4-5 kat daha fazla TP ye ihtiyacınız vardır. Genelde oyuncular bu modda oynayıp aşırı zor moda geçmezler. Sebepleri birazdan..

Aşırı zor mod: Bu mod, oyunda geliştirebileceğiniz en güçlü karakterleri sunar. Tabi bu ölümsüz olduğunuz anlamına gelmez. Setini iyi lapislerle donatmış bir normal mod savaşçısı bile akıllı olmazsanız sizi yatırabilir. Bu modu en iyi yapan özellikler ise her seviyede 9 nitelik puanı ve 5 yetenek puanı almanızın yanı sıra oyundaki en yüksek kalite nesneleri kullanabilmenizdir. Bu kadar güçlü bir karakterin eksi yanı ne diye sorduğunuzu duyar gibiyim. Hazır olun:

AŞIRI ZOR MODDA ÖLEN KARAKTERİNİZ, 3 DAKİKA İÇİNDE BİR RÜN YARDIMIYLA VEYA RAHİP/KAHİN TARAFINDAN DİRİLTİLMEZSE SİLİNİR !!!

Evet, doğru okudunuz, karakteriniz, üzerinizdeki ve çantanızdaki eşyalar, hepsi silinir. Bundan bahsederken diriltme rünü hakkında kısa bir bilgi vermek gerekir. Diriltme rünü aşırı zor modda ölen karakterinizi diriltmeye yarayan bir AP nesnesidir ve sanal mağazadan alınır. US sunucuları gibi biraz eskimiş sunucularda pazar alanlarında 10-11m gibi bir fiyata satılmaktadır, ileride bizim pazar alanlarımızda da görmek mümkün olacaktır.

Evet bu büyük eksiden sonra biraz daha faydalardan bahsedelim. Aşırı zor modda ölen karakterinizden TP eksilmez (sadece karakteriniz eksilir!). Seviye atlamak için zor mod ile aynı miktarda TP gerektirir. Ayrıca zor modda olmayan birkaç tane güçlü özel yetenek de kullanımınıza sunulur.

Yapılandırma

Her karakter ve mod için değişik yapılandırmalar mevcuttur, ayrıca tamamen kendi karakterinizin özelliklerine, kullandığı nesnelere ve lapislere göre yapacağınız size özel yapılandırma şüphesiz en iyisi olacaktır. Burada savaşçı için kullanılan en yaygın yapılandırmalardan bahsedeğim. Öncelikle nteliklerin ne olduğunu öğrenelim:

Güç [GÜÇ]: Fiziksel hasarı artırır. Savaşçı için ne kadar yüksekse o kadar hasar verirsiniz.

Beceri [BEC]: DP'yi, fiziksel saldırılarınızın isabet oranını ve fiziksel saldırılardan sıyrılma ihtimalinizi arttırır. Kullandığınız çoğu yetenek büyük miktarda DP harcar. Savaşçı olarak yüksek hasarlar verebilirsiniz ama önce isabet ettirmeniz gerekir. Sürekli göğüs göğüse çarpışacağınızdan fiziksel saldırılardan sıyrılma da size çok gerekecektir. Ayrıca bu nitelik çok az da olsa savaşçının saldırı hasarını arttırır. Kesinlikle öneririm.

Defans [DEF]: HP 'yi ve yakın ve uzun mesafeli fiziksel saldırılara karşı dayanıklılığı arttırır.

Zeka [ZEK]: Büyü gücünü arttırır. Siz bir savaşçısınız, büyücü değil, uzak durun.

Bilgelik [BİL]: MP'yi, büyü isabetini ve büyü savunmasını arttırır. Sadece büyü savunması için bu niteliğe puan harcamak anlamsızdır çünkü vereceğiniz birkaç puanın pek anlamı olmayacaktır. MP açısından bakarsanız da çok az saldırı yeteneği MP kullanmaktadır, mevcut MP niz de buna fazlasıyla yeterlidir. Buna da dokunmayın.

Şans [ŞAN]: Uzun mesafeli saldırılarınızın verdiği hasarı, kritik isabet ihtimalinizi ve kritik hasarınızı arttırır. Her 5 puan kritik isabet ihtimalini %1 arttırır. Fazla puanlarınız varsa, özellikle aşırı zor modda, bu niteliğe yatırım yapabilirsiniz. Ayrıca bu niteliği lapislerle destekleyebilirsiniz.

1 yorum:

  1. 60 Lw Cengaverim Gordionda Aşırı Adım SiLenTHiLL

    YanıtlaSil