22 Mart 2010 Pazartesi

Shaiya birlik ligi

Bİrlİk Lİgİ


Bu başlık altında Birlik Ligi hakkında merak ettiğiniz bütün konulara açıklık getirip, bu büyük organizasyonda sizinde sorunsuz bir şekilde yer almanıza yardımcı olmak istiyoruz.


some text

Temel Kurallar:


* Birlikler karşılaşmalara en fazla 14 oyuncu (2 Grup) ile katılabilir. Bu kuralın amacı daha az üyesi olan birliklere de yeterince şans vermektir. Birlikler en güçlü oyuncularını seçerek savaşa katılmalıdırlar.

* Her karşılaşmanın sonucunda kazanan taraf 2000 Etin ve 2 puan, kaybeden taraf ise 1000 Etin ve 1 puan ile ödüllendirilir. Sezon sonunda birliklere gösterdikleri performansa göre ödülleri dağıtılır. Bu ödüller ilerleyen haftalarda detaylı olarak açıklanacaktır.

* Birliklerden birinin savaşa katılmaması durumunda diğer birlik hükmen galip sayılır ve 2000 Etin ve 2 puan ile ödüllendirilir. Savaşa katılmayan birlik ise hiç bir ödül alamaz.

* Haftalık maç programı hafta başlarında forumdaki ilgili başlık altında duyrulacaktır. Haftalık eşleşmeler açıklandıktan sonra taraflar birbirleri ile iletişime geçerek savaşın yerini ve zamanını kararlaştırmakla yükümlüdürler.

* Taraflar her hafta belirtilen süre içerisinde (Cuma-Cumartesi-Pazar) kendi kararlaştıracakları bir yer ve zamanda karşılaşırlar.

* Savaşlarda kullanılabilecek nesneler konusunda herhangi bir sınırlama yoktur.

* Karşılaşma sonucunda her iki taraf galibi gösteren ekran resimlerini alarak ilgili başlığın altına yapıştırmak ile yükümlüdürler.

* Ekran resimlerinin incelenmesinden sonra oluşturulacak olan puan durumu her hafta (Pazartesi) web sitemizden yayınlanacaktır.


Birlik Ligi Sistemi:


* Birlik Ligi her iki tarafta da birer Süper Lig ve 2. Lig olmak üzere toplamda 4 ligden oluşur.

* Süper Ligler 8'er takımdan oluşur ve deplasmanlı oynanacak olan 14 haftalık mücadelenin ardından her iki tarafında şampiyonları belirlenir.

* Süper Lig'de son iki sırada yer alan birlikler ligden düşerler.

* 2. Ligler ise 10'ar takımdan oluşur ve tek maç sistemine göre oynanacak 9 haftalık mücadele ile şampiyonları belirlenir.

* 2.Lig Süper Lig'in başlamasından 3 hafta sonra başlar.

* 2. Lig'i şampiyon olarak tamamlayan birlik bir sonraki sezonda Süper Ligde mücadele etme hakkını kazanır. Süper Lig'e yükselecek olan ikinci birlik ise ilk 5 sırada yer alan diğer 4 birliğin arasında yapılacak olan Playoff karşılaşmaları sonucunda belirlenir.

* Her yeni sezonda 2. Lig'de yer alacak olan birlikler belirtilecek tarihlerdeki Birlik Müsabakası sonuçlarına göre belirlenir.

* Süper Lig'de ise bir önceki sezonda ilk 6 sırayı almış olan birlikler ve 2. Lig'den gelen iki birlik mücadele ederler.

* EIşık ve Öfke taraflarından Süper Lig'de ipi göğüslemiş olan iki birlik Şampiyonlar Finalinde karşı karşıya gelirler.


Katılım Koşulları:


* Birlik Liginde yer almak isteyen birliklerin en geç 25.01.2010 tarihihe kadar forumdaki ilgili başlık altına başvurularını yollamaları gerekmektedir.

* Başvurularda:
1) Birliğin Adı
2) Birliğin forum iletişim sorumlusu (hesap adı)
3) Birliğin oyun içi iletişim sorumlusu (karakter adı)
4) Birlik Bayrağı
5) Varsa birlik Web Sitesi adresi belirtilmelidir.

* Belirtilen zamana kadar başvuruda bulunan birliklerin içerisinden 16 ve 23 Ocak tarihlerindeki Birlik Müsabakası puanları toplandığında oluşan sıralamada ilk 8'e giren birlikler Işık ve Öfke taraflarında Süper Ligde mücadele etme hakkını elde ederler.

* 2. Lig'de mücade edecek birlikler ise 16 ve 23 Ocak tarihlerindeki Birlik Müsabakalarına ilaveten 30 Ocak ve 6 Şubat tarihlerindeki performanslarına göre belirlenecektir.

* Sezon sonunda Süper Ligde son 2 basamakta yer alan birliklerin yerine 2. Ligden 2 birlik katılır.

* 2. Lige katılacak olan birlikler her sezon başında Birlik Müsabakası sonuçlarına göre belirlenir.

* Sezon boyunca birlikler her hafta eşleşmelerin açıklandığı başlığın altına o haftaki iletişim sorumlularının hesap ve karakter adlarını yazmakla yükümlüdür. Bu sayede rakip birliklerle iletişim kurmak kolaylaşır.


Sıkça sorulan sorular:

S: Birlik Ligine nereden başvurabiliriz?
C: Birlik Ligine buradan başvurabilirsiniz.

S: Savaşlar nerede ve ne zaman gerçekleşir?
C: Forumda her pazartesi o haftanın eşleşmeleri açıklanır. Eşleşen birlikler iletişim sorumluları vasıtası ile hafta içerisinde nerede ve ne zaman karşılaşacaklarını belirler ve hafta sonu (Cuma-Cumartesi- Pazar) taraflar karşı karşıya gelirler.

S: Savaş gerçekleşmezse kimin kazandığı nasıl belirlenir?
C: Eğer taraflar herhangi bir sebeple karşılaşmamaya karar verir ve karşılaşma iptal edilirse her iki tarafta 1'er puan alır ve Etin kazanamazlar. Bu durum her iki birlik içinde bir sonuç doğurmaz. Ancak karşılaşmanın yeri ve zamanı belirlendiği halde birliklerden biri katılmadığı için savaş gerçekleşmezse, katılmayan birlik hükmen yenik sayılır ve hiç bir ödül kazanamaz. Ayrıca bu durumun 3 kez tekrarlanması halinde birlik disiplin cezasına çarptırılabilir. Hükmen galip ilan birlik normal ödülü olan 2000 Etin ve 2 puanı kazanır.

S: Birlik Ligi bize ne kazandırabilir?
C: Her şeyden önce birlik liginde tabelanın zirvesinde yer almak birliğinize büyük prestij kazandıracaktır. Bunun yanısıra her hafta gerçekleşecek olan savaşlarda kazanan taraf 2000 kaybeden taraf ise 1000 Etinle ödüllendirelecek ve sazon sonunda tabelanın zirvesinde yer alan birlikler daha da büyük ödüller kazanma şansını elde edeceklerdir.

S: Savaşlarda hangi kurallar geçerli olacak?
C: Savaşlar için bizim tarafımızdan koyulmuş herhangi bir kural ya da sınırlama bulunmamaktadır. Genel oyun kurallarımızın dışında bizim tarafımızdan koyulmuş olan tek kural her iki tarafın da en fazla 14 oyuncu (2 Grup) ile savaşa katılmasıdır.

S: Sıralamayı nereden takip edeceğiz?
C: Birlik Ligi sıralamasını buradan takip edebilirsiniz.

S: İletişim sorumlularını nasıl seçmeliyiz?
C: İletişim sorumlularının seçimi tamamen size kalmıştır. Bu konuda dikkat etmeniz gereken tek şey bu oyuncuların kişisel mesaj alma opsiyonunun açık olmasıdır. Aksi takdirde iletişimde sorunlar yaşanabilir.

S: Eşleşmeler nasıl belirleniyor?
C: Eşleşmeler kura çekilişi ile belirlenir ve her hafta başı program forumda yayınlanır.

S: Savaşlar nasıl denetleniyor?
C: Aeria Games karşılaşmaları takip etmez. Karşılaşma sonucunda birliklerin alacakları ekran resimleri yardımı ile kazanan ve kaybeden birlikler belirlenir.

S: Eğer bir birlik savaşmak istemezse ya da belirlenen saatte savaş alanında olmazsa ne olur?
C: Bu durumda taraflar arasında geçen konuşmalar incelenerek bir karara varılır. 3 defa savaştan kaçan birlik disiplin cezasına çarptırılabilir.

S: Eğer iki tarafta birbirinin önerdiği zamana karşı çıkarsa ve bir anlaşmaya varılamazsa ne olur?
C: Bu gibi durumlarda bizim tarafımızdan belirlenen yer ve zamanda taraflar karşı karşıya gelirler. Buna göre anlaşamayan birlikler her hafta Pazar günleri 17-18 saatleri arasında Arenada karşı karşıya gelirler. Bu karşılaşmaya katılmayan birlik hükmen yenik sayılır. Arenaya gelmiş olan birlik galibiyetini saat 18:00'de alacağı ekran resimi ile belgeler.

Shaiya Türkiye bütün katılımcılara zevkli ve bol mücadeleli ancak bir o kadarda centilmence geçecek bir Birlik Ligi diler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder