22 Mart 2010 Pazartesi

Shaiya Davranış ve Oyun Kuralları

Davranış ve Oyun Kuralları

Oyun ve forum için hazırladığımız yeni kuralları sizinle paylaşmak istedik. Bu kuralların size daha rahat bir kullanım sunacağını ve ikileme düşmeniz halinde size yardımcı olacağını umuyoruz.

Öncelikli olarak, herkesin birbirine karşı sürekli olarak saygı çerçevesi içerisinde kalması temel kuralımızdır. Oyun içerisinde küfür etmek veya diğer kullanıcılar hakkında gerçek dışı iddialarda bulunmak kesinlikle kabul edilemez.
Birbirinizi gerçek hayatta tanımıyor olmanız veya hiç bir zaman karşılaşmayacak olmanız temel toplumsal kuralları çiğneyebileceğiniz anlamına gelmez.
Bu nedenle, lütfen forumlarda saygıyı elden bırakmayalım.

Uyarı:
Kurallara uyulmaması, hakkınızda idari önlemler alınmasını gerektirebilir. Bu önlemler basit uyarılardan hesabınızın kapatılmasına kadar gidebilir.
Bu konudaki takdir hakları Aeria Games Europe çalışanlarına aittir ve oyuncuların davranışları adil bir şekilde değerlendirilir.

Genel Kurallar:

  1. Oyun ve forum içerisinde müstehcen, tehdit, küfür, cinsel ayrımcılık, ırkçılık, etnik köken veya dinsel içerikli ifadeler kullanmak yasaktır.

    Bu kural benzer içerikli imzalar, avatarlar ve linkler içinde geçerlidir. Aeria Games çalışanları ve forum idaredicileri sansür uygulama hakkına sahiptir.

  2. Oyunda ve forumda kesinlikle milliyetçilik, politika, din, cinsel içerikli veya ahlak konulu tartışmalara girmeyin.

    Bu şekilde insanların kökenleri, politik görüşleri, dini inanışları, cinsel tercihleri veya ahlak anlayışları nedeniyle gücendirilmesinin ve istenmeyen durumların ortaya çıkmasının önüne geçmiş olursunuz.
    Aeria Games çalışanları ve forum idarecileri sansür uygulama hakkına sahiptir.

  3. Oyunda ve forumda Powerpost, Spam, Bump, Flaming ve ilgisiz cevaplar yasaktır.

    Eğer bir mesaj spam olarak tespit edilir ise, bu mesajı editleme, silme veya başka önlemler alma hakkımız saklıdır.

    Arama fonksiyonunu kullanarak aktif olduğunuz forumları bulabilirsiniz.
    http://tr.forums.aeriagames.com/search.php

  4. Powerpost
    Forum içerisinde, daha önceki iletilerde açık olarak cevaplanmış olan sorulara tekrar cevap göndermek “Powerpost“ olarak değerlendirilir ve yasaktır. Forumdaki alıntı fonksiyonu bu kuralın dışındadır.
  5. Spekülasyon yasaktır!
    Bir oyuncunun hesabının kapatılması, uyarı alması veya herhangi bir başka ceza alması hakkında forumlarda, oyun içerisinde veya TeamSpeakde konuşulması yasaktır. Bu durumda Aeria Games çalışanlarının iletileri değiştirme ve silme hakları vardır.

    Eğer bir oyuncunun ısrarla Spam yolladığı veya diğer forum kurallarına uymadığı tespit edilirse bu oyuncunun forumlara girmesi Aeria Games tarafından engellenebilir.

    Israrla kurullara uymayan oyuncuları gözlemlemeniz durumunda lütfen bu durumu bir Ticket ile destek hattımıza bildirin. Şikayetleriniz en kısa süre içerisinde dikkate alınacak ve gerekli işlemler yapılacaktır.
    Destek hattına www.aeriagames.com/contact adresinden ulaşabilirsiniz.
    Burada lütfen „Shaiya.TR Issues“ kategorisini işaretleyin. Bu sayede doğrudan Shaiya Türkiye ekibine ulaşabilirsiniz.

  6. Zaten bulunan bir iletiyi takrar yollamak yasaktır.

    Bir konu üzerinde daha fazla tartışılması gerekiyorsa ve bu konu kapalıysa konunun tekrar açılması için lütfen bir forum görevlisi ile görüşün.
    Konunuz hakkında aktif bir başlık varsa lütfen yeni bir başlık açmak yerine aktif olanı kullanın.

  7. Hakaret kabul edilemez!

    Oyunumuzda hakaret ve küfür hiç bir şekilde kabul edilemez. Buna baskı, karalama, kışkırtma ve benzeri ifadelerde dahildir. “s.k veya %&§!“ gibi kişisel sansür uygulamaları hiç bir şeyi değiştirmez. Bu kısaltmalarda küfür olarak kabul edilir. Ayrıca diğer oyuncular veya birliklere karşı boykot çağrısı yapmak kesinlikle yasaktır. Forumumuzda sağlıklı ve terbiyeli sohbetlerin sürdürülmesini umuyoruz.
    Aeria Games çalışanları, Gamesageler veya Forum yöneticilerine yapacağınız hakaretler geçici ya da hakaretin şiddetine göre kalıcı olarak oyundan uzaklaştırılmanızla sonuçlanır.

  8. Teşhircilik istemiyoruz!

    Problemli olduğunuz oyuncular ya da birlikleri oyun veya forum içerisinde teşhir etmeyin. Bu tarz listelerle bazı oyuncu ya da birlikleri afişe etmenize göz yumulmayacaktır. Lütfen bir probleminiz varsa Türkiye destek hattına detaylı bir ticket gönderin.
    Destek hattına www.aeriagames.com/contact adresinden ulaşabilirsiniz. Lütfen burada „Shaiya.TR Issues“ kategorisini seçiniz. Bu sayede direkt olarak bize ulaşabilirsiniz.

  9. Kışkırtma!

    Başka oyuncuları oyun kurallarını çiğnemek konusunda kışkırtan oyuncular kalıcı olarak uzaklaştırma cezası alabilirler.

  10. Sanal nesne alış/verişi ve 3. şahıslara ait web sitelerinin linkleri

    Para karşılığı sanal nesne almak ya da satmak yasaktır. Bu alışveriş iki taraf için de kalıcı olarak oyundan uzaklaştırılma cezasını doğurabilir.
    Oyun içerisinde hangi sebeple olursa olsun 3.şahıslara ait ticari web sitelerinin linklerini vermek kesinlikle yasaktır ve kalıcı olarak uzaklaştırılma ile sonuçlanabilir.

  11. Hesap değişimi

    Hesapların değiştirilmesi, aranması veya hediye edilmesi ve herkese açık olarak oyun parası, nesneler veya level grupları talep edilmesi hoş karşılanmaz.
    Bu durumda da oyuncu geçici veya kalıcı bir uzaklaştırma cezası ile karşı karşıya kalabilir.

  12. Kişisel bilgiler

    Email kayıtlarının, özel iletilerin, oyun içi iletilerin, MSN/IRC/ICQ/YIM kayıtlarının,
    TeamSpeak kayıtlarının açıklanması sadece bütün katılımcıların onaylaması durumunda mümkündür.

    İstisna: Hiç bir şekilde kimse ile özleşleştirilemeyen oyun içi iletiler, Mailler, özel iletiler, MSN/IRC/ICQ/YIM kayıtları, Teamspeak kayıtları.

  13. Aeria Games çalışanları veya forum görevlilerinin sansür hakları

    Aeria Games çalışanları ve forum görevlileri forum kurallarına uymayan veya anlaşılamayan mesajları değiştirme ya da kaldırma hakkına sahiptir. Sansürlenen iletiler genellikle kırmızı renkle işaretlenir.
    Sansürlenmiş ve uyarılmış bir iletinin değiştirilip eski haline getirilmesi yasaktır.
    Bu durum geçici veya kalıcı uzaklaştırma ile sonuçlanabilir.

  14. İmza ve Avatar

    İmzalar direkt olarak Karma Sistemi ile bağlanamaz.
    İmzalar 200x700 pixelden ve 120 KB'den daha büyük olamaz . Eğer imzanızda birden fazla resim varsa toplamda 200 pixeli geçmemelerine özen gösterin.
    Avatarlar en fazla 200x200 Pixel ve 60KB büyüklüğünde olabilir.

  15. Buglar ve Hatalar

    Oyundaki bugları ve hataları Aeria Games çalışanlarına bildirin. Oyun içerisindeki bir hatadan faydalanmaya çalışmak yasaktır. Böyle bir girişimde bulunursanız geçici veya kalıcı bir uzaklaştırma cezası ile karşılaşabilirsiniz.


Bu kurallar oyunun ve forumun tamamında geçerlidir. Özel kuralları olan istisnai oyun içi etkinlikleri veya forum bölümleri ayrıca açıklanır.

Anlaşmazlık durumlarında veya yeterince detaylı açıklanmamış olan kurallarda karar verme hakkı Aeria Games çalışanlarındadır.

Bu kurallar her daim duyuru yapılmadan Aeria Games çalışanları tarafından değiştirilebilir. Oyuncular değişiklikleri periodik olarak takip ederek kurallara uymakla yükümlüdür.

„Cehaletiniz sizi cezalara karşı korumaz“

Her birinize selamlar ve keyifli oyunlar
Aeria Games Türkiye Ekibi

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder