22 Mart 2010 Pazartesi

Shaiya birlik sistemi

BİRLİK SİSTEMİ


    Birlik Sistemi


Birlik sistemi ile birlikte oyunu sizin için çok daha zevkli ve çekici hale getirecek bir çok yeni özellikle de tanışmış olacaksınız. Bu özelliklerin başında tabi ki Birlik Müsabakaları sonucunda elde edebileceğiniz Birlik Konutu geliyor. Ayrıca Birlikler birbirleri ile yapacakları savaşlar sonucunda her hafta güncellenen Birlik Sıralamasındaki yerlerini alacaklar.

Birlik sisteminde birlik lideri konumunda bulunan oyuncu diğer üyelerin birlik hiyerarşisindeki rütbelerini değiştirerek onlara çeşitli haklar tanıma şansına sahiptir.

Birlik Hiyerarşisi:

Rütbe Birlik deposuna nesne koymak Birlik deposundan nesne almak Görevli ayarları Üye rütbesi ayarları Birlik düellosu başlatmak Konuta giriş hakkı
1 Mevcut Mevcut Mevcut Mevcut (En Fazla 2.Seviye) Mevcut Mevcut
2 Mevcut Mevcut Mevcut Mevcut (En Fazla 3.Seviye) Mevcut Mevcut
3 Mevcut Mevcut Değil Mevcut Değil Mevcut Değil Mevcut Mevcut
4 Mevcut Mevcut Değil Mevcut Değil Mevcut Değil Mevcut Mevcut
5 Mevcut Mevcut Değil Mevcut Değil Mevcut Değil Mevcut Değil Mevcut
6 Mevcut Mevcut Değil Mevcut Değil Mevcut Değil Mevcut Değil Mevcut
7 Mevcut Mevcut Değil Mevcut Değil Mevcut Değil Mevcut Değil Mevcut
8 Mevcut Mevcut Değil Mevcut Değil Mevcut Değil Mevcut Değil Mevcut
9 Mevcut Değil Mevcut Değil Mevcut Değil Mevcut Değil Mevcut Değil Mevcut

Birlik Konutu:


Birlik Konutu satın almanız için şartlar:

  • Birlik lideri olmalısınız
  • Çantanızda 50,000,000 altın bulunmalı
  • Birliğiniz haftalık Birlik Müsabakası sıralamasında ilk 30'da yer almış olmalı

Yukarıdaki 3 şartı yerine getirdiğiniz takdirde 5 gün içerisinde Birlik Konutuna sahip olabilirsiniz. Konut kirası olarak haftalık 1000 Etin vermeniz gerekir.

Uyarı: Birlik Sıralamasında ilk 30'dan düşmeniz durumunda Birlik Konutuna girişiniz geçici olarak engellenecektir. Ancak bir sonraki sıralamada ilk 30'a yeniden girmeniz durumunda konutunuza yeniden kavuşabilirsiniz. Bu nedenle Birlik Müsabakalarında göstereceğiniz performans konusunda dikkatli olun!

Birlik Konutunda bulunan görevlilerin özellikleri:

Görevli Özellik
Portal Nöbetçisi Çeşitli bölgelere ücretsiz olarak seyahat edebilmenizi sağlar. Portal Nöbetçisi'nin seviyesi yükseldikçe ücretsiz seyahat edebileceğiniz bölgelerin sayısı artacaktır.
Silah Tüccarı Çok uygun fiyatlı silahlar satar. Seviyesi yükseldikçe alabileceğiniz silahların çeşitliliği artar.
Zırh Tüccarı Çok uygun fiyatlı zırhlar satar. Seviyesi yükseldikçe alabileceğiniz zırhların çeşitliliği artar.
Birlik Deposu Birliğin sahip olduğu nesnelerin saklanması için kullanılır. Seviyesi yükseldikçe kapasitesi büyür ve masrafları düşer.
Demirci Nesnelerinizi tamir eder ve lapis yerleştirir. Lapis yerleştirme yüzdesi ve masrafı demircinin seviye yükseldikçe artar.
Eczacı Ucuza ilaç satar. Seviyesi yükseldikçe ilaçların fiyatı düşer ancak eczacının masrafı artar.
Esnaf Her türlü yararlı nesneyi satar. Seviye yükseldikçe nesnelerin fiyatı düşer.

Uyarı: Birlik konutunda bulunan bütün görevlilerin geliştirilmesi ve kullanımı için gerekli olan Etin yalnızca birlik müsabakaları veya Etin birlik görevleri yoluyla kazanılabilir.

Görevli Ayarları:

Birlik konutunuzda bulunan görevlileri geliştirebilirsiniz. Bunun için bir geliştirme ücreti ödemeniz gerekir ve görevlinin kullanım ücreti de artar. Bu işlem yalnızca yetkili birlik üyeleri tarafından gerçekleştirilebilir. Masraflar haftalık server bakımı sırasında otomatik olarak birlik hesabından kesilecektir.

Görevli Bilgileri

Bu menüde konuttaki görevlilerin masraflarını takip edelebilirsiniz. Birlik deposu, demirci ve eczacı dışındaki görevlilerin haftalık bir masrafları yoktur. Bu masraflar her hafta konut kirası ile birlikte birlik hesabından düşülür. Bu menüde ayrıca görevlilerin seviyeleride takip edilebilir.



Görevli Ayarları

Bu menüden birlik konutunuzdaki görevlilerin seviyelerini geliştirebilirsiniz. Geliştirme hakkı yalnızca birlik lideri veya rütbesi 2 olan birlik üyeleri tarafından gerçekleştirilebilir. Görevlilerin seviyeleri yeniden düşürülemez!


  • Toplam Etin – Birliğin sahip olduğu Etin miktarı.
  • Kalan Etin – Haftalık masraflar düştükten sonra kalan Etin miktarı.
  • Haftalık Masraf – Birlik konutunun haftalık masraflarının toplamı.
  • Birlik Odası:

    Birlik odası birlik müsabakası öncesinde son hazırlıklarınızı yapabileceğiniz yerdir. Müsabakalar başlamadan hemen önce gerekli uyarılar burada gösterilir ve bütün katılımcılar savaşa hazırlanmak için bekleme odasında yerlerini alırlar.

    Birlik odasına gitmek için konuşmanız gereken portal nöbetçilerini bulabileceğiniz yerler:

    • Işık: Ereumana
    • Öfke: Reikeuseu


    Etin yatırma

    Etin sadece Etin Yönetimi'ne yatırılabilir. Etin öde seçeneğini onaylarsanız çantanızdaki Etin otomatik olarak birlik hesabına yatırılacaktır. Eğer elinizdeki Etin'lerin tamamını yatırmak istemiyorsanız Etin Yönetimi'ne ödeme yapmadan önce elinizdeki Etin'lerin bir kısmını deponuza yerleştirmelisiniz.

    Uyarı: Eğer birlik evi sahibi olan bir birlik en son birlik müsabakasında ilk 30 sıra içerisine girememişse o hafta boyunca birlik konutunu kullanamaz ve hesabına Etin yatıramaz.

    Hiç yorum yok:

    Yorum Gönder