22 Şubat 2010 Pazartesi

Shaiya Zorluk Dereceleri

Shaiya zorluk dereceleri

Shaiya'da 4 zorluk derecesi vardır. Eğer oyunu ilk defa oynuyorsanız 'kolay' ve 'normal' dereceler arasında tercih yapabilirsiniz. 'Zor' derecede 40.seviyeye ulaşabilmeniz halinde 'aşırı' zorluk dereceleri açılır.
'Kolay' - Bu dereceyi basitçe yeni başlayan oyuncular için bir rehber-derece olarak tanımlayabiliriz. Seviye atlamak daha kolaydır çünkü daha az TP (Tecrübe Puanı) gerektirir. Bu derecede bir karakter maksimum 30. seviyeye ulaşabilir. Oyuncu bir birlik kuramaz ya da bir birliğe katılamaz ve klasların özel yetenekleri bu derecede kullanılamaz. Ayrıca bu derecede 'Korkunç', 'Efsane' veya 'İlahi' nesneleri kullanamazsınız. 'Kolay' derecede atladığınız her seviye için niteliklerinizi arttırmak içi 5 nitelik puanı ve yeni yetenekler almak için 3 yetenek puanı kazanırsınız.
'Normal' - Oyuncular tarafından en fazla tercih edilen derecedir. Seviye atlamak için 'kolay' dereceye göre daha fazla TP'ye ihtiyaç duyarsınız, ancak seviye 30 sınırlaması yoktur. 'Kolay' derecedeki bütün nesnelere ek olarak 'Korkunç' nesneleri de bu derecede kullanabilirsiniz. Bu derecede atladığınız her seviyede 'kolay' seviyedeki kadar nitelik ve yetenek puanı kazanırsınız.(seviye başına 5 nitelik puanı ve 3 yetenek puanı)
'Zor' - Bu derecede seviye atlamak için 'normal' derecede olduğundan daha fazla TP'ye ihtiyaç duyarsınız. Buna karşılık tabii ki daha büyük ödüller kazanırsınız. 'Normal' derecedeki bütün nesnelere ek olarak 'Efsane' nesneleri de bu derecede kullanabilirsiniz. Her seviye için 7 nitelik puanı ve 4 yetenek puanı kazanırsınız.
'Aşırı' – Gücün doruklarına erişebileceğiniz bu dereceye ulaşmak beceri ve sabır ister. Seviye başına kazanılan 9 nitelik ve 5 yetenek puanı karakterinizi en güçlülerden biri yapar. Oyunda bulunan bütün nesnelere, hatta 'İlahi' silahlara bile sahip olabilirsiniz. Elbette bu kadar gücün bir bedeli var... 'Aşırı' derecede ölen bir karakter 3 dakika içinde diriltilmesse, ebediyen yok olacaktır ve herşeye en baştan başlamak gerekecektir. Shaiya'da 4 zorluk derecesi vardır. Eğer oyunu ilk defa oynuyorsanız 'kolay' ve 'normal' dereceler arasında tercih yapabilirsiniz. 'Zor' derecede 40.seviyeye ulaşabilmeniz halinde 'aşırı' zorluk dereceleri açılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder