8 Şubat 2010 Pazartesi

SHAİYA GEÇMİŞİ

SHAİYA GEÇMİŞİ


Çok eski zamanlarda tarihin artık hatırlanmayan çağlarında Teos'ta sadece Etain isminde ölümsüz bir kral ve buna bağlı üç ırk yaşardı . Ejderler, Nordeinler ve Dumianalar.

Ölümsüz Kral Etain Nordeinler'i hatalarından dolayı yeraltının unutulmuş topraklarına sürgüne gönderdi. Kibirli Dumianalar onun güçlerinden ve savaşçılığından şüphe duymaya başlamışlardı. bu şüphe ölümsüz kralı zayıflatınca Dumainalar Çok özel bir iksir ve büyü ile onu sonsuza dek unutulmuş zindanlarda hapsettiler .Ölümsüz Kral Etain'in ruhu iki parçaya bölündü. Ölümsüz Kral Etain'in ortadan kalkması Teos'un kıyameti olmuş dengesiz ve korunaksız bırakmıştı.


Diğer bilge krallar Teos'u ele geçirebilmek için kıyasıya bir yarışa girdiler ve Teos'u kadim bir karanlığa gömmek için canavarlarını ve iblislerini gönderdiler.

Akan kan durduğunda ve gözyaşı dindiğinde hayatta kalmayı başaran sadece iki ırk vardı.

Ejderhalar karanlık yuvalarına çekildi, geride kalan Dumianalar iki kavime bölündü, her biri bir başka bir krala bağlılık yemini etti.

Bu iki ırk (Elfler ve Vailler) süregelen bir savaşın içine girdiler . Birbirlerine karşı olan kin ve düşmanlıkları sonsuza dek sürecek ve bu iki güçlü ırk birbirlerini yokedecek gibi mücadele içindeydiler. Kısa süre sonra insan ve elf güçleri ittifak kurup güçlerini birleştirdiler. Bu sırada ortaya çıkan Nordein ırkı Vaillerle birleşmekteydi. tüm bunların sonucunda "Işık İttifakı" ve "Öfke Kardeşliği" adında amansız yenilmez ırk meydana oluşturdular. Bu ırklar hala bu topraklarda at sürüp birbirlerinin kanını dökmeye devam etmekte korkunç canavarlarla savaşmanın yanısıra, Teos'da egemenliği ele geçirmek için birbirleriyle bitmek bilmeyen bir savaş sürdürmeteler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder