8 Şubat 2010 Pazartesi

SHAİYA GİRİŞ

SHAİYA GİRİŞ

Giriş

login

Shaiya'ya giriş yapabilmek için öncelikle bir Aeria oyun hesabı açman gerekir. Halen bir oyun hesabın yoksa, burada her zaman ÜCRETSİZ olarak kayıt olabilirsin.

İlk kez giriş yaparken Işık İttifakı (İnsanlar ve Elfler) veya Öfke Kardeşliği (Vailler ve Nordeinler) arasında bir tercih yapmak zorundasın.



Karakterimi nasıl oluşturabilirim?

Bir karakter oluştururken öncelikle ismini, klasını, cinsiyetini, mesleğini ve dış görünüşünü belirlemen gerekir. Zorluk dereceleri:

Kolay – Online RP-oyunlarına yabancı olanlar için uygundur. 2 katı hızla tecrübe puanı kazanılır, ancak 30. seviyeye kadar devam edilebilir.

DİKKAT!! Karakterler normal, zor ve aşırı derecelerdeki kadar güçlü değildir. 2 katı hızla tecrübe puanı kazanılır, ancak 30. seviyeye kadar devam edilebilir. Bu derecede özel yetenekler kullanılamaz.

Normal – Bu derecede tecrübe puanı ve bonuslar normal hızla kazanılır.

DİKKAT!! Karakterler zor ve aşırı derecelerdeki kadar güçlü değildir.

ZorTavsiye edilen derece!!

Seviye atlamak için daha fazla tecrübe puanı gerekir, buna karşılık her seviye için daha fazla bonus kazanılır. Özel yetenekler ve neslere bu derecede ulaşılabilir. 'Aşırı' derecede yeni bir karakter oluşturabilmek için 'zor' derecedeki karakterinizin 40. seviye ulaşması gerekir.

Aşırı – Bu derecede oynamak gerçek anlamda bir meydan okumadır.Tecrübe puanı kazanımı zor derecedeki gibidir ancak karakteriniz ölüp canlandırılmadığı takdirde kalıcı olarak silinir.

Bu derecede oynarken diğer derecelerde kullanamayacağınız nesne ve yeteneklere sahip olabilirsiniz.

Göstergeler/ GUI(Grafik Kullanıcı Arayüzü)

1. Durum Penceresi (T): Karakterin ismini, seviyesini, mevcut HP'sini(Hayat Puanı), mevcut MP'sini(Mana Puanı) ve dayanıklılığını(DP) gösterir.

2. Hedef Penceresi:: Oyuncunun görüş alanındaki düşman veya oyuncuların istatistiklerini (isim, durum, karakter) gösterir.

3. Etki Göstergesi: Oyuncunun üzerinde mevcut olan pozitif ve negatif etkileri ve kalan sürelerini gösterir.

4. Kısayol Listesi (P): Tepkiler, temel hareketler, yetenekler, büyüler ve tüketilebilen nesneler burada listelenebilir ve klavyedeki 1-0 tuşları ile kullanılabilir. Kısayol listesindeki + tuşuna basılarak göstergeye yeni bir liste eklenebilir.(Bu liste ise NumPaddeki 1-0 tuşları ile kullanılabilir.) Ok tuşu kullanarak kısayol listesini dikey hale getirilebilir.

5. Karakterin İsmi: Oyuncunun karakterinin ismini gösterir. Grup halinde veya PvP (oyuncu oyuncuya karşı) halinde isimler kenarda sıralanır.

6. Radar (V): Düşmanları, NPCleri(Non-Player Character – oyuncular tarafından yönetilmeyen karakterler), görevleri ve ödülleri gösterir. '+' veya '-' tuşları ile yakınlaştırılıp uzaklaştırılabilir. Parşömen(M) tuşuna basılarak bu ufak harita bütün krallık haritasına dönüştürülebilir.

7. Menü Tuşları (soldan sağa): Dükkan, Durum, Çanta, Yetenekler, Görevler, Birlik, Seçenekler.

8. Tanrıça'nın Nimeti: Tanrıça'nın Nimeti'nin seviyesini gösterir.

Harita

Haritanı açmak için klavyendeki 'M' tuşuna ya da radardaki parşömen tuşuna bas.

1.Haritanın üzerindeki sarı simgeler NPC görevlerini gösterir. Görevlerini yerine getirmek için bu noktalara git ve başının üzerinde bir simge yanan NPC ile konuş.

2.Bu işaretler her haritada bol miktarda bulunan portalları gösterir. Bunların önemli olanları haritada her zaman işaretlenmiştir.

3.Haritadaki mavi simgeler ise görevini tamamladıktan sonra gitmen gereken NPCleri gösterir. Bu NPClerden görevlerin sonunda kazandığın ödülleri alabilirsin.

Görevler (Nasıl alırım? Nasıl yaparım?)

1.Mevcut bütün görevler haritada sarı simgelerle gösterilir.

2.Bu görevleri verecek olan NPClerin başlarının üzerinde bir simge yanar.

3.Bir NPC'nin üzerine çift tıkladığında onunla alışveriş yapabilir ya da sohbet edebilirsin. Sohbet etmeyi tercih edersen NPC mevcut bütün görevlerini sana iletecektir.

4.Sohbet etmeyi tercih edersen NPC'nin görev penceresi açılır. Burada maceralara atılacağın ülkeler hakkındaki hikayeleri okuyacak ve sonucunda değerli ödüller ile tecrübe kazanacağın görevleri yerine getirme şansını bulacaksın. Eğer teklif edilen görevi almaya karar verirsen 'kabul' tuşuna bas. Görev hoşuna gitmezse 'çıkış' tuşuyla görevi reddedebilirsin.

5.Aldığın görevi 'U' kısayolunu kullanarak istediğin zaman tekrar okuyabilirsin. Bu aldığın bütün görevler için geçerlidir. 'U' tuşu ile görev penceresi açılır. Burada bütün tamamlanmamış görevler yeşil, yeni tamamlanmış görevler ise sarı olarak işararetlenmiştir.

6.Bir görevin bütün gereklerini yerine getirdiğinde haritanın üzerinde mavi bir simge belirir. Bu simge genellikle sana görevi vermiş olan NPC'nin yerini gösterir. Görevlerini tamamladıktan sonra ona tekrar uğrayıp muhtemel ödüllerini alabilirsin.

Shaiya'da nasıl hareket ederim?

Shaiya dünyasında hareket etmek çok kolaydır. Karakterini bir yerden bir yere hareket ettirmek için 2 seçeneğin var:

1. Seçenek: Fareni kullanarak hareket etmek için karakterinin gitmesini istediğin yeri farenin sol tuşuyla tıkla. Etrafına bakmak için ise ya farenin sağ tuşuna basılı tutman ya da klavyendeki yön tuşlarını kullanman gerekir.

2. Seçenek: Shaiya'da klavyendeki 'W', 'A', 'S' ve 'D' kısayollarını kullanarakda hareket edebilirsin. Karakterini 'W' ile ileri, 'S' ile geri, 'A' ile sola ve 'D' ile sağa doğru hareket ettirebilirsin. Karakterini sola doğru kaydırmak için 'Q', sağa doğru kaydırmak için ise 'E' tuşlarını kullanmalısın.

W' ye çift tıklayarak otomatik koşuyu aktive edebilirsin Bu durumda sen başka bir komut verene kadar karakterin ileri doğru koşmaya devam eder. 'Q', 'S' ve 'E' tuşlarına çift tıklayarak karakterine akrobatik sıçrayışlar yaptırabilirsin. *** Space tuşunu kullanarak karakterini zıplatabilirsin.

Eğer bir yerde takılı kaldıysan ya da hemen en yakın şehire gitmek istiyorsan chat penceresine '/return' yazıp 'ENTER' tuşuna basman ve 10 saniye beklemen yeterli olur.

Shaiya'da nasıl savaşırım?

Ekranında beliren bir düşmana saldırabilmek için öncelikle fare imlecini düşmanın üzerine getirmen gerekir. Eğer imleç bir kılıca dönüşürse bir kez tıklayarak düşmanı seçebilirsin. Düşmanı seçtikten sonra bir büyü veya bir savaş tekniği ile ona saldırabilirsin ya da bir kez daha tıklayarak normal saldırını uygulayabilirsin.

Shaiya'da nasıl chat yaparım?

'ENTER' tuşu ile her zaman Shaiya chat kutusunu (1) açabilirsin. Buraya mesajını girebilir ve oyun ekranında çıkmasını sağlayabilirsin. Bu şekilde diğer oyuncularla iletişime geçebilirsin.

Eğer genel mesaj atmak istemiyorsan chat kutusunun hemen solundaki menüden (2) başka bir mesaj türü de seçebilirsin.

Genel - Bu seçenekte normal chat yapabilirsin. Duyabilecek kadar yakında olan bütün oyuncular mesajlarını alır.

Fısıltı - Bu seçenekte başka bir oyuncu ile özel chat yapabilirsin. Bunun için öncelikle chat yapacağın karakterin ismini ardındanda yollamak istediğin mesajı yazmalısın.

Grup – Bu mesajlar seninle aynı grupta olan bütün oyunculara iletilir.

Birlik - Bu mesajlar seninle aynı birlikte olan bütün oyunculara iletilir.

Takas - Bu mesajlar ticaret yapmakta olan veya yapmak isteyen oyunculara iletilir.

Dikkat: 10. seviyeye ulaşmadan Takas seçeneğinde chat yapamazsın kullanamazsın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder